Tremånaders test med elbilspool bland grannar i Hammarby Sjöstad.
Tre hushåll delar på en elbil som har sin parkeringsplats i den egna bostadsrättsföreningens garage. På en plats med laddare för elbilars. Bilen bokas via en app som är ansluten till Hertz bokningssystem. Hela testperioden är kostnadsfri för testförarna och projektet står även för elkostnaden på P-platsen.

Bilpool hemma

Tre hushåll, familjer, bilägare, i en bostadsrättsförening erbjuds att under en period om tre månader, gemensamt testa och utvärdera en elbil i en gemensam pool i ett gemensamt garage, med p-plats utrustad med laddare för elbil. Helt gratis.

Testperiod: tre månader

Förutsättningar

 • Att någon av er har en vanlig fossildriven bil med p-plats i garage och att det finns laddare för elbil i garaget. Hertz erbjuder sig att eventuellt låna in den bilen och ge den en plats i Hertz bilpool. Mot ersättning för bilägaren. Sedan ställer vi in en Renault Zoe i ert garage på en p-plats med laddare.
 • Att ni har smartphone där Hertz bokningssystem är tillgängligt. (Hertz app för poolhantering)
 • Vi ansluter elbilen i Hertz bokningssystem. Ni installerar Appen, Hertzappen, i mobilen. Via den sköter ni bokningarna av er elbil. Det är bara ni tre deltagare i testet som kan komma åt att boka den här bilen.
 • I mitten av testperioden kommer vi att ställa några frågor om upplevelsen att köra, åka med och hantera en elbil. Hur ni trivs med det. Hur det är att samsas/poola om en gemensam elbil. Att ladda elbilen så att den alltid är laddad när ni vill använda den.
 • Vid testperiodens slut, efter tre månader, gör vi en gemensam utvärdering. Summerar intrycken och erfarenheterna.
 • Efter testperioden slut erbjuds du som testförare att fortsätta ”poola” elbilen. Alternativt att köpa en egen elbil eller att återgå till det som gällde tidigare.

Vad kostar det då, efter tre månader?

Alt 1. Att fortsätta i samma pool med tre deltagare kommer att kosta 1900:- inkl moms per familj. Plus att man övertar övriga kostnader som ex.vis elförbrukning, kostnaden för garageplatsen mm. Avtalet med Hertz är utan bindningstid. Man kan alltså avsluta när man vill.
Alt 2. Privatleasing av Renault Zoe från Bilia. Exemplet nedan gäller en bra utrustad bil till ett pris inkl. allt för 3789 kr/månad och då beräknat på 36 månader totalt 3000 mil.
(Försäkringen avser en medelålders man)
 • Bil: 2731 kr
 • Service: 0 kr
 • Vinterhjul: 0 kr
 • Försäkring 259 kr
 • Batteri 799 kr
 • Tot: 3789 kr
Ingen kontantinsats krävs.
Beställ bil, välj färg och få en fast månadskostnad i tre år, 3000 mil.
Leverans ca 3-4 månader.
Alt 3. Bostadsrättsföreningen skapar en elbilspool inom föreningen.
Priset förhandlas då direkt med Hertz
Alt 4. Testet avslutas och testbilen återlämnas.

Vad kostar det under testperioden?
Hela testperioden är kostnadsfri för testförarna, Projektet står även för elkostnaden på P-platsen. Den bilägare som eventuellt lånar ut sin bil till Hertz får ersättning. Vi kan även vid behov ordna garageplats för bil/bilar som måste lämna plats i garaget.

För mer information
kring deltagande som testförare, villkor etc. kontakta: Rickard Dahlstrand, rickard.dahlstrand@electricitystockholm.se
Henric Gustafson, henric.gustafson@elbil2020.se

Hammarby Sjöstad 2018

Ett samarbete mellan


Med reservation för prisändringar under testperioden.