Allt om elbilar och laddare på ny hemsida

Nu lanserar ElectriCITY en ny hemsida som enbart handlar om elfordon och laddningsutrustningar. Här har vi samlat fakta om elbilar och eldrivna tvåhjulingar, men också nyheter om elbilen samt en massa praktisk information om laddboxar, bilpooler och installatörer.

Den nya hemsidan https://laddahemma.se innehåller en rad praktiska råd och tips till bostadsrättföreningar som funderat på att installera laddningsutrustningar i garagen. På hemsidan finns också senaste nytt om elbilar.

Idag är det möjligt för bostadsrättsföreningar och samfälligheter att få halva laddningsplatsen betald genom ett statligt investeringsstöd. Det är Naturvårdverket som hanterar bidragen, som inkluderar både utrustning och arbetstid för installationen. Se Naturvårdverket hemsida för mer information http://www.naturvardsverket.se/laddabilen

– Vi vill också bjuda in alla bostadsrättsföreningar i Sjöstan att göra en gemensam upphandling av laddningsutrustningar till sina garage. Det ger många fördelar, framför allt kan vi förhandla fram bättre priser, men det betyder också att vi kan ställa större krav och få bättre villkor av leverantörerna. Det borgar för en effektivare och snabbare utbyggnad av laddboxar, säger Jörgen Lööf, vd på ElectriCITY.

Ladda hemma handlar framför allt om att öka antalet elbilar för att på så sätt minska koldioxutsläppen på våra vägar. Men, det är lite som med hönan och ägget. Finns det inga laddningsplatser för elbilar är intresset lågt, men om infrastrukturen är på plats – lättillgänglig och bekväm – då ökar intresset för att skaffa elbil.

ElectriCITY har redan hjälpt ett stort antal bostadsrättsföreningar att sätta upp laddningsplatser i garagen och för närvarande finns över 400 laddningsplatser Sjöstan. Det gör oss förmodligen till den laddningstätaste stadsdelen i Sverige. Men det är ändå inte tillräckligt.

– Vi tror på ett genombrott för försäljning av elbilar under 2020. Vi vill göra denna omställning möjlig genom en gemensam upphandling för att förse Sjöstan med minst dubbelt så många laddningsplatser under detta år, säger Jörgen Lööf.