Charlotte Eisner ny ordförande i ElectriCITY

Charlotte Eisner är ny ordförande i ElectriCITY. Hon efterträder Ann Sofie Gaverstedt som avgick i samband med årsstämman.

– Jag känner mig både hedrad och utmanad. ElectriCITY har en unik testbädd för nya innovativa hållbarhetsprojekt, som uppmärksammats stort inom branschen och dessutom är tillämpbara i andra stadsdelar och kommuner i Sverige och utomlands, säger Charlotte Eisner i en kommentar.

Charlotte Eisner, som tidigare suttit som styrelseledamot i ElectriCITY, har lång och bred erfarenhet från miljö- och hållbarhetsarbete. Hon har haft ledande roller inom elbils- och laddningsindustrin och jobbar idag som försäljningschef och ansvarig för varumärkesaktivering och affärsutveckling på bilföretaget NEVS. I det uppdraget ingår bland annat lanseringen av en ny bildelningstjänst, NEVS SHARE, som innebär att privata bilägare hyr ut sin egen bil till grannar eller andra bekanta. Ett av flera pågående projekt i Hammarby Sjöstad.

– Vi välkomnar Charlotte som ny ordförande. Hon har stora kunskaper inom hållbarhetsfrågor, framför allt när det gäller elbilar, laddning och framtidens lösningar där vi integrerar mobilitet med energin i våra fastigheter. En viktig förutsättning för att vi ska nå vårt lokala mål om att bli en klimatneutral stadsdel till år 2030, säger Jörgen Lööf vd för ElectriCITY.

Ann Sofie Gaverstedt fortsätter som styrelseledamot i ElectriCITY