ElectriCITY TV om elbilsladdning och öppna fastighetsdata

OBS programmet om elbilar och laddningsutrustningar skjuts upp en vecka till tisdag den 2 juni, kl 12.15-12.45. Detta på grund av sjukdom. 

 

I nästa vecka sänds två program i ElectriCITY TV, på tisdag och torsdag.

Elbilar och laddningsutrustningar

På tisdag handlar det om elbilar och laddningsutrustningar. Programmet kommer att belysa utvecklingen av enklare publik elbilsladdning i Sverige. Hur skapas enkelhet, tillgänglighet, pristransparens samt kopplingar till olika andra tjänster som stödjer elbilsägaren, hyrbilstagaren eller den som för stunden delar en elbil?

Vi kommer också att blicka framåt. Vad händer när det kommer självkörande fordon? Hur ska de laddas?

Här är hela programmet:

  • Sten Bergman och Henric Gustafsson, ElectriCITY, om utmaningar och lösningar när övergången till elbilar ska genomföras.
  • Johan Konnberg, Volvo Cars, om hur fordonsindustrin kan medverka till att öka antalet laddningsutrustningar över hela landet.
  • Charlotte Eisner. NEVS, berättar om företagets satsning på framtidens elbilar.
  • Philippe Janzen, HUBJEC, presenterar en enkel lösning som utvecklats i Tyskland och som innebär att närmare 600 aktörer i 28 länder samverkar i en gemensam teknisk plattform.
  • Robert Sundin, Internetstiftelsen, presenterar en lösning som kan länka ihop alla infrastruktur-aktörer i en gemensam federation.

Se sändningen om elbilar och laddningsutrustningar på ElectriCITY TV tisdagen den 26 maj kl. 12.15-12.45.

Kan öppna data hjälpa oss att få energieffektivare fastigheter?

Ja, det tycker Helsingfors stad som med hjälp av Nuuka Solutions öppnat upp all sin energidata som en del av strategin att bli en koldioxidneutral stad redan år 2035. Det är ämnet för vårens sista sändning i ElectriCITY TV, den 28 maj.

Rickard Dahlstrand, ElectriCITY, initiativtagare till bland annat Fastighetsdatalabbet inleder och introducerar oss till fördelarna med att vara tidigt ute med öppna data.

I programmet medverkar:.

  • Veera Sevander, energiexpert i Helsingfors, för att berätta om varför de satsar så hårt på digitalisering och öppna data.
  • Olli Parkkonen, Nuuka Solutionso, om den tekniska lösningen som möjliggjort energieffektiviseringarna i Helsingfors.
  • Juha Yrjölä, Kausal Ltd, som utvecklat en spännande applikation på denna lösning.

Programmet avslutas med en paneldiskussion som leds av Kristofer Sjöholm på Sweco, mångårig expert på området datadriven innovation.

Se sändningen om digitalisering och öppna data torsdagen den 28 maj kl. 12.15-12.45.

Ingen föranmälan behövs, utan programmen spelas upp direkt på vår hemsida https://hammarbysjostad20.se. Som vanligt kan du själv delta i direktsändningen och ställa frågor till presentatörerna genom att mejla erica.eriksson@electricitystockholm.se.

Vi ses på ElectriCITY TV.