Ann-Sofi Gaverstedt ny ordförande i ElectriCITY

ElectriCITY har fått en ny ordförande. Hon heter Ann-Sofi Gaverstedt och är bosatt i Sjöstan sedan många år. Ann-Sofi är idag ansvarig för handelsfrämjande och hållbarhet på Teknikföretagen. Ett av de områden hon arbetar med är just export av den hållbara staden, där Hammarby Sjöstad i de internationella kontakterna fungerar som en förebild. Ann-Sofi har erfarenhet från både export och miljö- och hållbarhetsarbete.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla en organisation som kan ta Hammarby Sjöstad till att fortsatt vara en global förebild för den hållbara staden. Samtidigt ser jag att det finns stor möjlighet för den svenska industrin att använda Sjöstan för att utveckla nya lösningar som sedan kan tas på export, som en del av den hållbara staden, säger Ann-Sofi.

Avgående ordföraren och tillika grundaren av ElectriCITY, Allan Larsson, kommer att fortsätta som senior rådgivare. Under Allans tid som ordförande har verksamheten – som drivs under det övergripande projektnamnet Hammarby Sjöstad 2.0 – vuxit mycket och idag pågår ett 30-tal hållbarhetsprojekt inom organisationen. Det gäller alltifrån att utrusta garagen i stadsdelen med fler laddnings platser för elbilar till att genomföra energibesparande åtgärder i fastigheterna. Många av projekten drivs i samarbete med företag och forskare.

ElectriCITY har idag över 30 medlemsföretag. Bland de senast tillkomna finns energiföretaget E.ON, Länsförsäkringar samt konsultföretaget Bengt Dahlgren AB i Hammarby Sjöstad.