E.ON ny medlem i ElectriCITY

E.ON har gått med som medlem i ElectriCITY och engagerar sig i utvecklingsprojektet Hammarby Sjöstad 2.0. E.ON bidrar med innovativa idéer för klimatsmart energiförsörjning. E.ON:s utgångspunkt är att det i det moderna städer finns tillräckligt med termiska energiflöden – genererade av mänskliga aktiviteter – för att täcka hela stadens behov av värme och kyla. Det innebär en stor potential för att klara energiomställning och klimatmål. För att lyckas med det behövs det nya sätt att producera och använda energi.

– E.ON har ambitionen att vara ledande i energiomställningen och vi utvecklar framtidens energilösningar. Hammarby Sjöstad har genom ElectriCITY utvecklats till en fantastisk testbädd för nya innovativa lösningar för att möta klimatmålen. Det som är så unikt och värdefullt med Hammarby Sjöstad är att hela drivkraften och ledarskapet i arbetet kommer ifrån människorna som bor där. Vi ser fram emot ett fruktbart samarbete där vi tillsammans realiserar Hammarby Sjöstad 2.0., säger Fredrik Rosenqvist, Innovationsdirektör E.ON i Norden.”

– Syftet med Hammarby Sjöstad 2.0 är att ta vår stadsdel till nästa nivå av hållbar stadsutveckling och genom E.ON:s medlemskap i ElectriCITY får vi tillgång till innovationer och hög kompetens för smarta energilösningar, t ex sammankopplingen av system för värme och för kyla, omställningen till solenergi mm, säger Allan Larsson, ordförande i ElectriCITY.

E.ON är ett av Sveriges ledande energiföretag. Företaget har cirka 2 000 anställda och verksamhet över hela landet.